Kanot och segling vid skabben

 Idag var vi vid skabben. Vissa av oss seglade dit med Sawadee. När vi kom fram så träffade vi dem andra som kom med bil till skabben. Först så pratade vi lite om säkerheten innan vi gav oss ut i kanoterna. 
Vi fixade flytvästar och letade efter paddlarna men sen gav vi oss ut i den lilla viken.
Vi hade roligt och fint väder. Efter det åkte vi in mot land. Men när Elina skulle hoppa av så lutade dem kanoten lite för mycket och hon ramlade i vattnet. När alla hade kommit upp med kanoterna satte vi oss i båten och fikade medans vi pratade lite om vad vi hade gjort. Efter att vi hade fikat klart så seglade vi hemåt igen men det blev en liten omväg tillbaka. Vi packade ur båten och sen åkte allesammans hem.
 

Rullstolsrace!

Hej, i söndags stod rullstolsrace på schemat. Vi hade en gäst på besök som berättade lite om rullstolar, om sitt jobb och om lite annat. Vi gjorde några övningar som gick ut på att vi i två lag skulle köra en rullstol mellan några koner, men personen som körde rullstolen hade ögonbindel och styrda efter den andra personens komandon. Som avslutning på kvällens träff fikade vi och pratade lite om kommande aktiviteter.

TUNNELBANEJAKTEN I STOCKHOLM 2013-SWEDISH SCOUT MAFFIA!

Hej igen! 
 
För två veckor sen, den 23 mars åkte vi och scouterna från SMU tillsammans till Stockholm och var med och tävlade i Tunnelbanejakten. Vi och SMU scouterna delade in oss i två grupper, tjejerna mot killarna:) Tjejerna kallade sig SWEDISH SCOUT MAFFIA och killarna E-TUNA MIX.
 
Båda grupperna fick ett varsitt uppdragshäfte och tävlingen gick ut på att klara så många uppdrag som möjligt för att samla poäng. Uppdragen kunde t.ex. vara att ta kort på olika grejer i Stockholm som t.ex grodlår ;)
 
Årets tema för tunnelbanejakten var "Jorden runt med tunnelbana", eftersom att varje station man skuller ta sig till med av tunnelbanan var en huvudstad i ett land. Som i Moskva skulle man översätta scoutord från ryska till svenska. Det var väldigt svårt så fick chansa mycket på den uppgiften ;)
 
Tävlingen avslutades kl. 5 och dommarna började då räkna poängen. Gissa vilka som vann klass 13 - 16 år???:D
SWEDISH SCOUT MAFFIA! :D

Men bra kämpat E-TUNA MIX :)                                                                        Pokalen :)
Swedish Scout Maffia - Ellen, Wilma, Mathilda, Nelly, Linnea och Moa. 
 
 
 
 
 
 
 

Vilddjuren

Om Husby-Rekarne scoutkårs äventyrare!

RSS 2.0