Ugglejakten 18 november

Årets ugglejakt var i strängnäs och självklart tävlade vi mot strängnäs scoutkår. Vi samlades och gick tillsamans in i skogen och lysnade när de äldre drog igenom reglerna. Sedan fick vi några minuter på oss att komma på kodord och prata taktik. Scouterna från strägnäs verkade först lite trist, men det visade sig att de var jättetrevliga och roliga. Eftersom vi var två scouter mindre fick vi 15 secunders försprång. När en av ledarna hade gömt ugglan och ringt i klockan kunde jakten börja. Alla sprang åt olika håll och försökte hita ugglan. Efter bara några secunder hitade Wilma och Felicia ugglan vid vägen och gick runt med den under 15 minuter. Då ringde klockan igen och scouterna fick en minut på sig att lämna ugglan på startplatsen. Tyvärr tog det lite längre tid att lämna ugglan, men vi vann ändå. Efter jakten fikade vi tillsammans och sjöng scoutsången innan vi åkte hem.
 

11 November

Hej, idag har vi ritat vargar och bakat pepparkakor.  Eftersom våran gamla scoutflagga gått sönder så  har vi bestämt oss för att göra en ny, men då behöver vi en vargmall. Så några av oss satte sig ner och började rita vargar.
Sen bakade vi massor av pepparkakor! Den första plåten med kakor blev brända, men de andra blev ganska bra. Självklart dekorerade vi några av dem med vit glasyr.

Ugglejakten

Söndagen 18/11 kl 16-18 arrangerar Strängnäs scoutkår Ugglejakten vid deras scoutstuga Sundtorp.

Vilddjuren

Om Husby-Rekarne scoutkårs äventyrare!

RSS 2.0